П’ять років після трагедії 2 травня в Одесі

Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні представить аналітичну довідку “Відповідальність за вбивства і насильницькі смерті 2 травня 2014 в Одесі”.Довідку представить голова Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Фіона Фрейзер.

Після жахливої ​​трагедії глава обласної адміністрації Володимир Немировський покинув свій пост, а начальник обласної міліції Дмитро Фучеджі, якого звинувачували у сприянні сепаратистам і організації заворушень, зник.

Будинок профспілок в Одесі загорівся в ході протистояння між активістами антиМайдан і проукраїнськими активістами.Як повідомляли Українськi Новини, 18 вересня 2017 року Іллічівський міський суд Одеської області виправдав Сергія Долженкова, Євгенія Мефьодова та ще 17 обвинувачених в організації масових заворушень, які призвели до загибелі 48 людина 2 травня 2014 року на Грецькій площі в Одесі.

Проросйські сепаратисти з мовчазної згоди міліції цілили по мирних жителях

 

У Чорноморську незадоволені виправдувальним вироком стосовно фігурантів “справи 2 травня”, намагалися штурмувати будівлю суду. Пізніше стало відомо, що двох виправданих фігурантів справи “2. травня” знову заарештували.