ПОПРИ ВСІ СКЛАДНОЩІ – ГЛИБОЦЬКА ЛІКАРНЯ ПРОДОВЖУЄ ПРАЦЮВАТИ

Цими днями журналіст Василь Гейніш мав розмову з Романом Дубінським – в.о. головного директора Глибоцької БПЛ.

– Романе Вікторовичу, незабаром виповниться місяць, як ви очолюєте Глибоцьку лікарню, які ваші перші враження?

Насамперед була оцінка поточного стану лікарні, проведення аудиту її ресурсів та чисельності персоналу. Це дозволило зрозуміти основні потреби. Важливим було налагодити комунікацію з персоналом, щоб разом визначити основні пріоритети та почати поступове впровадження змін. Здивувало те, що перед моїм призначенням з лікарні звільнилося десяток працівників молодшого персоналу (в народі «санітарок»). Наразі вивчаємо цю ситуацію.

В громаді є багато чуток щодо неспроможності установи, який саме зараз стан справ?

Так, звичайно, лікарня наразі має фінансові труднощі, зокрема значну заборгованість із заробітної плати та перед постачальниками. Також на ситуацію в лікарні негативно впливає теперішній стан в державі, в результаті чого зменшується кількість пацієнтів, які звертаються в лікарню, що негативно впливає на надходження. Однак, попри економічні труднощі та чутки, наша лікарня продовжує працювати та надавати медичні послуги населенню. Є ряд структурних підрозділів лікарні, які працюють, на мою думку, вкрай незадовільно, зокрема кадри та юридичний відділ, ряд структур більше витрачають на свою діяльність ніж приносять доходу. Не може лікар, що надав послуг на 180 тисяч гривень, на місяць отримувати 8 тисяч зарплатні. А все це є через велику чисельність допоміжного персоналу. Саме тому працюємо над стабілізацією фінансового стану шляхом оптимізації чисельності персоналу та переглядом видатків.

– Тобто в найближчих планах  оптимізація?

Саме так, дане рішення складне та болюче, проте, воно є необхідне так як сучасні реалії від нас цього вимагають. Хочу наголосити, що лікарський склад працює досить непогано, зокрема у вересні цього року законтрактовано 4 мільйони гривень, а вже за 10 днів жовтня  – 1,5 мільйони гривень, що дає надію на покращення нинішнього стану. Попутно слід проводити модернізацію матеріально-технічної бази шляхом оновлення та придбання нового обладнання, що призведе до збільшення кількості та якості медичних послуг.

-Дякую за відверті відповіді. Успіхів Вам, Романе Вікторовичу, і Вашому колективу! До нових зустрічей!