Неспокійна ніч: дрони пролітали Буковиною, атакували сусідню область

Вночі проти четверга, 3 жовтня, російська армія атакувала безпілотниками Івано-Франківську область.

Про це повідомила керівниця Івано-Франківської обласної військової адміністрації Світлана Онищук.

“Знову неспокійна ніч на Прикарпатті. Під час повітряної тривоги область зазнала ворожої атаки. На щастя, обійшлося без постраждалих. Дякуємо нашим силам ППО неба за їхню роботу. Та усім відповідним службам, які допомагають долати наслідки ворожих атак”, – написала посадовиця.

Вона закликала людей не ігнорувати сигнали повітряної тривоги та перебувати у безпечних місцях. І нагадала, що заборонено знімати та публікувати у соціальних мережах роботу ППО.

О 2:32 стало відомо про повторні вибухи у Хмельницькій області, пише Суспільне.

Вночі російська армія вчергове атакувала Київ ударними безпілотниками, у повітряному просторі навколо та над Києвом ППО знешкодила близько півтора десятка дронів.

Про це повідомив начальник КМВА Сергій Попко.

“Повітряна тривога в столиці тривала понад 5 з половиною годин! Перші групи дронів противник запустив ще до опівночі, але протягом ночі постійно додавалися нові і нові БпЛА. Проте жоден з російських дронів своєї мети не досяг”, – написав посадовець.

Попко повідомив, що сили та засоби протиповітряної оборони виявили та уразили в повітряному просторі навколо та над Києвом приблизно півтора десятка ударних безпілотників.

За даними оперативного зведення, внаслідок російської атаки дронів, в Києві зафіксоване падіння уламків у Деснянському районі міста. Проте наслідки мінімальні: обійшлося без руйнувань, пожежі, інформація про постраждалих не надходила.

Як повідомляли Повітряні сили ЗСУ о 01.47, були також зафіксовані БпЛА в районі Хотина у напрямку Чернівців.

Джерело інформації: https://molbuk.ua/index.php?newsid=321503

Фото ілюстративне