Викрито групу осіб в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України

За процесуального керівництва Сторожинецького відділу Чернівецької окружної прокуратури слідчими відділення №1 (м. Сторожинець) ЧРУП ГУНП в Чернівецькій області оголошено про підозру двом мешканцям Чудейської теритіоральної громади в незаконному переправленні осіб через державний кордон України за ч. 3 ст. 332 КК України.

У ході досудового розслідування отримані дані про те, що невстановлена слідством особа налагодила протиправний канал незаконного переправляння осіб через державний кордон України. За допомогою месенджерів у мобільному телефоні вказана особа залучає осіб для незаконного їх переправлення через державний кордон України, обговорює спосіб, умови, час перетину, а також інші суттєві обставини, залучає співучасників злочину для здійснення перетину.

Так, у серпні 2024 року ця особа підшукала мешканця Чернігівської області з метою незаконного його переправлення через державний кордон України та обумовила з ним умови такого переправляння.

З метою реалізації свого злочинного умислу, спрямованого на незаконне переправлення особи через державний кордон України, невстановлена слідством особа залучила двох мешканців Чудейської ОТГ, передавши їм інформацію про «ухилянта» та узгодивши із ними дату його незаконного переправлення через державний кордон України поза межами пунктів пропуску.

Однак, 09 серпня 2024 року під час під час руху в сторону українсько-румунського кордону з метою його незаконного перетину вказані особи були затримані працівниками прикордонної служби України.

Двом мешканцям Чудейської громади вручено повідомлення про підозру в незаконному переправленні особи через державний кордон України за ч. 3 ст. 332 КК України та обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Наразі тримає досудове розслідування, проводяться слідчі дії спрямовані на встановленні всіх обставин кримінального правопорушення.

Довідка: санкція частини 3 статті 332 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 9 років.

 

Чернівецька окружна прокуратура