В УКРАЇНІ СТАРТУВАЛА ІНФОРМАЦІЙНА КАМПАНІЯ “БУДЬ ДРУГОМ. СОБІ ТЕЖ”

Тематична хвиля «Будь другом. Собі теж» спрямована на дестигматизацію теми ментального здоров’я серед чоловіків, є частиною комунікаційної кампанії «Ти як?» Всеукраїнської програми ментального здоров’я, ініційованої першою леді Олена Зеленська.

Кампанія звертається до чоловіків із закликом осмислити власне ставлення до свого здоров’я та покликана зруйнувати негативні
стереотипи, які досі існують у суспільстві. Заклик «Будь другом. Собі теж» не нав’язує прямої дії, але запрошує до рефлексії, спонукаючи українців задуматися та переглянути свої погляди на проблеми ментального здоров’я і поділитися цими роздумами зі своїм оточенням та з друзями.

Чоловіки не звикли говорити про свої проблеми.

Але саме зараз нам важливо визнавати – допомога може бути потрібна і чоловікам також. Бути вразливими — це нормально, так само, як і попросити про допомогу.

Ви можете звернути увагу на свій стан чи помітити проблеми з ментальним здоровʼям у свого друга. Ви можете підтримати. Ви можете поговорити та запропонувати допомогу. Зараз, як ніколи, важливо бути другом! Собі теж!