Шахрай ошукав буковинку на 61 тисячу гривень: представився працівником банку

Упродовж минулої доби троє буковинців стали жертвами шахрайства: поліцейські проводять розслідування.

З повідомленням про шахрайство 23 вересня до поліції звернулася 50-річна мешканка Хотина. Жінка розповіла, що напередодні їй зателефонував «працівник банку» та повідомив, що її рахунок заблоковано. Заявниця повірила незнайомцю та, виконуючи його вказівки, надала доступ до її онлайн-банкінгу. В результаті чого з її рахунку аферисти перерахували понад 61 тисячу гривень.

Про це інформує Відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Також у шахрайську пастку потрапила 41-річна жителька Сторожинця. Жінка побачила оголошення в мобільному застосунку про надання грошової допомоги. Буковинка перейшла за фішинговим посиланням та, заповнюючи анкету, ввела конфіденційну інформацію про її банківську картку. Після чого з її рахунку зникло 12 тисяч гривень.

Ще однією жертвою аферистів став 20-річний житель Хотинської громади. Чоловік розповів, що під час покупки мобільного телефону його ошукав недобросовісний продавець. Хлопець перерахував 7000 гривень в якості завдатку, але смартфон так і не отримав.

За вказаними фактами дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження, передбачені статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Джерело: https://acc.cv.ua/