Покарання за  скоєння  дорожньо-транспортної пригоди

Прокурорами Чернівецької  окружної прокуратури підтримано публічне обвинувачення у кримінальному провадженні за ч. 3  ст. 286-1 КК України  – порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, що спричинило смерть потерпілого.

Так, встановлено, що 25 грудня 2023 року  близько  00 годин 10 хвилин,  31 – річний  житель одного із сіл Чернівецького району, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння,  керуючи  автомобілем марки  «ВАЗ-11183» та  рухаючись по автодорозі «Т-2608» сполученням «Сторожинець – КП «Красноїльськ» в межах населеного пункту с. Буденець Чернівецького району Чернівецької області, порушуючи  правила дорожнього руху, проявив неуважність до дорожньої обстановки та самовпевненість у своїх діях, неправильно застосував прийоми керування транспортним засобом та не вжив заходів для зменшення швидкості аж до повної зупинки транспортного засобу, внаслідок чого першочергового контактував із відбійником мостової споруди, де в подальшому в стані бокового заносу виїхав автомобілем за межі проїзної частини дороги вправо з подальшим наїздом на дерево та з послідуючим перекиданням автомобіля на ліву сторону.

В результаті даної дорожньо-транспортної пригоди, пасажиру автомобіля «ВАЗ-11183» 27 річному мешканцю  Чернівецького району, спричинено смерть, яка настала від набряку та набухання речовини головного мозку,  як ускладнення отриманого при житті відкритого перелому кісток основи та склепіння черепа із забоєм речовини головного мозку та розвитком під оболонкових крововиливів.

Вироком Сторожинецького районного суду Чернівецької області, з врахуванням  того, що обвинувачений свою вину у скоєнні даного кримінального правопорушення визнав повністю, щиро розкаявся у вчиненому,  має на утриманні двох неповнолітніх дітей,    думки потерпілої, яка вказала, що претензій морального та матеріального характеру не має і просила  суд не  позбавляти останнього волі,   вказаного громадянина було засуджено за  ч.3   ст.286-1  КК України  до  покарання  у виді  двох років  шести місяців позбавлення волі.

Повідомляє Чернівецька окружна прокуратура