Великі чи маленькі? Які кабачки принесуть максимальну користь для здоров’я

Літо – це сезон кабачків, які дуже корисні для організму. За кількістю корисних властивостей кабачок порівнюють з огірком або зеленим листковим салатом.

Кабачки якого розміру треба купувати, щоб вони принесли максимальну користь?

Що треба знати при виборі кабачків

Дорошкевич розказала, що не можна міряти користь кабачка по вазі.  В кожному кабачку приблизно однакова кількість вітамінів, мікроелементів та харчових волокон. Просто в великому – більше води. Тому краще обирати два маленькі кабачки замість 1 великого й отримуємо подвійну порцію користі.

“Якщо зʼїсти ложку цукру – це концентрована солодкість. Якщо ложку цукру розчинити у стакані води – ця рідина буде менш солодка. Тому маленькі кабачки смачніші”, – вважає експертка.

Швидкість приготування

Маленькі кабачки не треба очищати від шкірки та насіння. А великі – треба, бо насіння та шкірка жорсткі. Економте час і готуйте з маленьких кабачків, радить Дорошкевич.

“Маленькі кабачки швидше смажаться, з них швидше стікає рідина, швидше готується ікра. Бережіть свої сили”, – написала вона.

За словами кулінарки, в багатьох країнах світу великий кабачок – це кормовий кабачок для тварин. Аргументація – текстура кабачка стає більш ватною і не придатна для споживання людиною.

До речі, кухарі та всі, хто розбираються в смаках, радять обирати кабачки розміром не більше вашої долоні. Знайте, що обирати кабачки та цукіні різних сортів, кольорів, форм – це дуже гарна практика.

Джерело: https://molbuk.ua/index.php?newsid=315173