Попереджено чергову спробу незаконного переправляння осіб через кордон України

Вже вкотре попереджено спробу незаконного переправляння осіб через Державний кордон України.

Так, прокурором Глибоцького відділу Чернівецької окружної прокуратури повідомлено про підозру особі у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 332 КК України – сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України, вчинене, щодо кількох осіб та з корисливих мотивів.

Зокрема, у період часу з 14.06.2024 до 17.06.2024 підозрюваний   підшукав 2-х чоловіків призовного віку з числа громадян України, які бажали незаконно перетнути державний кордон України. При цьому підозрюваний завчасно обумовив порядок незаконного переправлення через державний кордон України вказаних осіб та узгодив із ними час та дату їх незаконного переправлення через державний кордон України та вартість такої послуги, яка становила по 3000 доларів США з кожного,  які ухилянти мали передати після незаконного перетину кордону.

В подальшому, 17.06.2024, о 06 год. підозрюваний, діючи до попередньо розробленого ним плану, у відповідності до визначеного часу, на автомобілі марки «Шевроле Авео», доставив ухилянтів від військової служби із м. Чернівці до в’їзду до с. Кам’янка Чернівецького району Чернівецької області, і під час руху провів їм додатковий інструктаж щодо подальших дій з метою незаконного перетину державного кордону України.

Цього ж дня, приблизно о 09 год., під час руху у напрямку лінії державного кордону України з метою незаконного переправлення осіб через державний кордон України, при в’їзді до с. Кам’янка Чернівецького району Чернівецької області, автомобіль марки «Шевроле Авео», під керуванням підозрюваного, у якому перебували ухилянти, був зупинений прикордонним нарядом відділення прикордонної служби 31 прикордонного загону.

Нагадую, що за ч. 3 ст. 332 КК України передбачено кримінальну відповідальність у виді позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

           Начальник Глибоцького відділу

           Чернівецької окружної прокуратури                                                                                   Ігор ДИМЧУК