За добу аферисти ошукали трьох буковинців на понад 60 тис грн

За минулу добу аферистам вдалося ошукали трьох буковинців. Лише за вчора, 19 вересня, невідомі особи незаконно заволоділи понад 60 тисячами гривень жителів краю. Поліцейські проводять досудові розслідування.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області

19 вересня до співробітників поліції Буковини звернулися дві жінки, які стали жертвами “псевдобанкірів”. В обох випадках схема була однакова. Жінкам зателефонував невідомий, який представився працівником служби безпеки банку і під приводом захисту коштів отримав конфіденційну інформацію про карткові рахунки буковинок. Таким чином із рахунку 53-річної жительки селища Глибока зникло понад 40 тисяч гривень, а з карток 58-річної жительки села Давидівка – 6300 гривень.

Ще одне повідомлення про шахрайство надійшло до Чернівецького райуправління поліції від 20-річного жителя обласного центру. Чоловік розповів поліцейським, що невідома особа шахрайським шляхом заволоділа мобільним номером його батька, з якого надіслала смс-повідомлення про необхідність перерахувати 15 тисяч гривень на рахунок. Чернівчанин не переконався у достовірності отриманої інформації і перерахував вказану суму коштів на невідомий рахунок.

За вказаними фактами слідчі та дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження, передбачені статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Джерело: https://molbuk.ua/news/