Творити добрі справи – то його життєве кредо! (ФОТО)

Многая літ у здоров’ї, Божого благословіння Вам і родині! Хай життя приносить щастя від добрих справ, які робите Ви та Ваші вихованці!

Люди, які йдуть поруч по життю. Розповідь піде про Валерія Качуляка – працівника Старововчинецького ліцею. Починав свій шлях у спортивному туризмі Валерій, як і більшість туристів Глибоччини, у гуртках позашкільного закладу в далекому 1985 році. На той час це був Будинок піонерів. Дитяче захоплення переросло у життєву потребу в дорослому віці. Наполегливо опановував сам ази педагогічної майстерності і з повною віддачею ділився набутими знаннями та вміннями з вихованцями Глибоцького центру туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді. Команди під керівництвом Валерія Качуляка та його дружини Ніни Лук’ян зі Старововчинецького ліцею неодноразово були переможцями чемпіонатів Глибоцького району з пішохідного туризму та спортивного орієнтування, зльотів юних туристів-краєзнавців. Вони разом багато років успішно захищали честь Глибоччини на обласному рівні та Чернівецької області на всеукраїнських змаганнях і конкурсах. Внесок Валерія Миколайовича у становленні Глибоцького центру туризму як зразкового закладу освіти надзвичайно вагомий. Він є одним з авторів еталонного маршруту пішохідного походу третьої категорії складності Українськими Карпатами «Ґорґанське високогір’я». Значення його в тому, що після 2001 року відпала необхідність туристам України виїжджати за межі держави, щоб здійснити спортивний похід аналогічної категорії складності. За роки роботи у Глибоцькому центрі групи під його керівництвом сім разів виборювали перше місце у Чемпіонаті України зі спортивних туристських походів! Маючи досвід альпіністської підготовки та роботи в рятувальній службі Чернівецької області, однаково впевнено почуває себе у пішохідних, лижних, гірських, водних, спелеологічних походах. Валерій Миколайович єдиний в Чернівецькій області інструктор з лижного туризму з вищою туристською підготовкою, неодноразово працював інструктором на всеукраїнських семінарах з підготовки кадрів. Має розряд «Кандидат у майстри спорту» зі спортивного туризму, очолює комісію з лижного туризму федерації спортивного туризму Чернівецької області. За громадську активність мешканці Старого Вовчинця обрали Валерія Качуляка депутатом Кам’янецької сільської ради.

За особливі успіхи у вихованні учнівської молоді засобами туризму і краєзнавства він нагороджений почесною відзнакою Міністерства освіти і науки «Відмінник освіти України».

За багаторічну сумлінну працю для розвитку дитячо-юнацького туризму та краєзнавства, вагомий особистий внесок у виховання юних громадян України, упровадження здорового способу життя, за вагомий внесок у розвиток спортивного туризму в Україні, з нагоди 50-річчя з Дня народження Український державний центр національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді та федерація спортивного туризму України нагородили Качуляка Валерія Миколайовича Почесними грамотами.

Приємно за вихованців Глибоцького центру туризму, людей, які творять добрі справи!

Глибоцький центр туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді та туристський спортивний клуб «Меридіан» щиро вітають поважного інструктора дитячо-юнацького туризму, відмінника освіти України, людину неспокійної вдачі з активною громадянською позицією, депутата Кам’янецької сільської ради, мешканця села Старий Вовчинець Валерія Миколайовича Качуляка зі славним 50-річчям!

Анатолій Дудка, Заслужений працівник освіти України