На Буковині поліцейські забезпечуватимуть правопорядок під час святкування Маланки

Завтра, 15 січня, у Чернівцях проходитиме ІХ фольклорно-етнографічний фестиваль «Маланка-фест». Щоб не допустити правопорушень під час його проведення, поліцейські здійснюватимуть посилені заходи безпеки. 

Святкова хода проходитиме за попередньо визначеним маршрутом: площа Філармонії – вул. Заньковецької – вул. Університетська – вул. Штейнбарга – площа Театральна – вул. Котляревського – площа Соборна – вул. І.Франка – площа Центральна – вул. Університетська – вул. Поштова – вул. Чайковського – площа Філармонії.

До охорони громадського порядку учасників та відвідувачів фестивалю буде залучено максимальну кількість особового складу. Поліцейські проводитимуть з громадянами роз’яснювальну роботу серед громадян щодо недопущення будь-яких правопорушень під час святкування Маланки, дотримання Правил дорожнього руху та карантинних обмежень.

Правоохоронці нагадують: у зв’язку проведенням фестивалю 15 січня з 10:00 до 19:00 у центрі Чернівців буде перекрито рух транспорту. Тому водіям варто заздалегідь розрахувати свій маршрут для уникнення заторів.

Також 15 січня за маршрутом святкової ходи буде заборонена стоянка автомобілів. На вказаних вулицях правоохоронці здійснюватимуть відвід транспорту.

Поліцейські звертаються до буковинців з проханням дотримуватися норм поведінки під час масових заходів, не порушувати Правила дорожнього руху та не зловживати алкогольними напоями. У випадку виявлення правопорушень – поліцейські реагуватимуть відповідно до чинного законодавства.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області