Захист Вітчизни – обов’язок кожного громадянина України

Захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України є конституційним обов’язком громадян України.

Військовий обов’язок установлюється з метою підготовки громадян України до захисту Вітчизни, забезпечення особовим складом Збройних Сил України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань, а також правоохоронних органів спеціального призначення та Державної спеціальної служби транспорту, посади в яких комплектуються військовослужбовцями.

Сьогодні, 31 березня 2017 року, відбулася відправка хлопців на строкову службу у Збройні Сили України. Біля двадцяти юнаків, для яких прийшов час віддати свій обов’язок державі, відправилися у військові частини для проходження військової служби.

З слів самих хлопців, коли прийшла повістка, то вони не ховалися і не тікали, розуміючи всю відповідальність перед своєю країною, батьками, друзями. З патріотизмом у серці прийшли у районний військкомат.

Перед призивниками з привітальними словами виступили військовий комісар Глибоцького ОРВК Іван Георгійович Ванзарь та заступник голови РДА Ілля Костянтинович Лопуляк.

Військовий комісар зазначив, що хлопці будуть служити у військових частинах та ні в якому разі не будуть відправлені у зону АТО, а призивники у свою чергу пообіцяли не зганьбити честь свого району, своєї Вітчизни.