Війна ще не закінчилася. Розповідь волонтера

Війна стала іншою… В ній зникла боротьба, а подекуди навіть жага до перемоги. Ця курва перетворилась з кривої немічності 14-го року в чітку лінію розмежування зради і піару 18-го: псевдогероїв – і людей, котрі мовчки тримають автомат в руках, очікуючи на ще одне стерво – смерть!

Кількість лайна, котре щоденно крутиться в медіапросторі навколо подій на сході, така величезна, що деколи складається враження: може, нам подобається так жити?! Нам давай ще більше зради і ще більше винних у ній.

Нам стає нецікавим, що по позиціях летять “гради” – а вони летять. Те, що диверсійні групи підступають і трьохсотять наших захисників. І навіть те, що хлопці гинуть від мінно-вибухових травм, доки країна порсається в лайні, обсмоктуючи кістки нібито винних у цьому.

Ми забуваємо про головного ворога. Того, хто почав війну і хто насправді винний в тому, що кожного тижня у сім’ї українців приходять звістки: «Ваш син загинув». Ми пишаємось своїми здобутками, знімаючи сюжети і фільми для історії. Але вони нічого не варті без слів «Перемога» чи «Кордон наш, ворог втік».

Як розповів волонтер Володимир Шевченко, який нещодавно повернувся з чергової поїздки на схід, побувавши на Маріупольському напрямку, що на даний момент збройні сили вже зовсім не такі,  які були у 2014-му році. На сьогоднішній день ЗСУ і одягнене, і провіант дають на вищому рівні. Це і м’ясо, фрукти (банани, ківі, кавуни, різноманітні соки), все дуже якісне, але допомога волонтерів є не менш важливою, чим на початку війни. Воїнам на передовій катастрофічно не вистачає засобів особистої гігієни, вологих серветок, шкарпеток, рукавиць, спідньої білизни, бензопил, генераторів, шанцевого інструменту, плівки, молотків, цвяхів, якісних ключів для ремонту техніки.

Володимир Шевченко від імені воїнів висловлює щиру подяку всім небайдужим, меценатам, всім, хто у такий важкий час не розчарувався і надалі допомагає нашим бійцям. Особливо хочеться відзначити начальника Глибоцького управління освіти Василя Барарюка, директорів шкіл Глибоцького району, особливо Володимир відмітив директора Кам’янської ЗОШ, колектив митного посту «Порубне»,а також Сергія Круліковського, Юрія Вінтоняка, Василя Кушнірчука, Андрія Хохуляка, Василя Бічера, Юрія Ковальця, Миколу Сандуляка, Віталія Гуменного.

Разом з тим волонтер наголосив, що знизилася допомога від влади. Таке враження, що для можновладців війна закінчилася, міни на голову не падають і слава Богу, а з військовими нехай розбирається Міністерство оборони, зазначив Володимир Шевченко.

 На завершення своєї розповіді Володимир завірив, що у наших воїнів, які боронять Україну від російських окупантів, дух бойовий. Хлопці готові звільнити нашу землю від цієї нечесті, лише чикають наказу.

Слава Україні!

Світлини з останьої поїздки волонтера

Звіт

про зібрані кошти і їх використання для потреб військовослужбовців  станом на 26 жовтня  2018р.

            Кошти, додатково  зібрані з 30.09.2018р. по 26.10.2018р.

Залишок коштів на 30.09.2018: 32 грн.

 Надходження:

 

  1. Працівники митного поста КПВВ «Порубне» – 10000 грн.;

 

ВСЬОГО:  10000,00 грн.

 

  • Панчук П.В., голова Глибоцької районної ради – 20 літрів дизпалива;
  • Сорощук Ю.С., директор Глибоцького ВУЖКГ – 20 літрів дизпалива;
  • Сандуляк М.П., м. Чернівці – 50 літрів дизпалива;
  • Скурту М.Г., с. Просіка – 10 літрів дизпалива;
  • Ковалець Ю.М., голова ВГО «Ніхто крім нас» (м. Чернівці) – генератор ( 1шт.), яблука (3 сітки), 250 літрів дизпалива, продукти харчування;
  • Старововчинецький ліцей – продукти харчування;
  • Кам’янська ЗОШ І-ІІІ ст. – продукти харчування;
  • Багринівська ЗОШ І-ІІІ ст. – продукти харчування;
  • Прихожани Св. Великомученці Варвари УПП КП с. Кам’янка – чай, кава, маккава;
  • Гафу В.Д., смт. Глибока – ковбаса, м’ясо, сало;
  • Лукаш Г.Г., с. Стерче – ковбаса, м’ясо, сало, яблука (1 ящик);
  • Веклич В.І., смт. Глибока – ліки (1 ящик).

 

Використання коштів:

  1. Тосол – 50 літрів, рукавиці ( 100 шт.), шпагат (2 рулони), батарейки («пальчикові» (3 пачки), «крони» (10 шт.), «бочечки» (3 пачки)), будівельний степлер (разом з скобами (3 пачки)), вологі серветки (2 ящика), диски для болгарки (10 шт.), балончики з фарбою ( 2 шт.), масло 10W40 (10 літрів) – 3500 грн.;
  2. Газова плитка (1 шт.) – 500 грн.;
  3. Автозапчастини – 3230 грн.;
  4. Цигарки, кава – 2300 грн.;
  5. Продукти харчування в ООС – 500 грн.

 

ВСЬОГО: 10030 ,00 грн.

Залишок коштів на 26.10.2018 р. –  2 грн.

 

 

Просимо територіальні громади, небайдужих людей перераховувати кошти на рахунок Асоціації органів місцевого самоврядування Глибоцького району:

поточний рахунок 26008300455560/980 у Глибоцькому відділенні ТВБВ №10025/096 філії-ОУ АТ«Ощадбанк»

      МФО 356334, Код ЄДРПОУ 34864132

Призначення платежу: добровільні внески або пожертвування громадян

  Координаційний центр Глибоцького району