Від бізнес-ідеї до власної справи

Сьогодні вирішення питань зайнятості населення неможливе без налагодження тісної співпраці служби зайнятості з роботодавцями.

Щороку послугами служби зайнятості користуються чимало безробітних мешканців Глибоччини. Безробітні шукають роботу, а роботодавці – кваліфіковані кадри. Центр зайнятості – це той міст, який з’єднує роботодавця і людину, яка шукає роботу.

До служби зайнятості звертаються і люди, які бажають розпочати свою справу. У них є чимало гарних ідей і фахівці центру зайнятості навчають бажаючих на семінарах, як розробити власний бізнес-проект та якісно втілити його в життя. Приорітет у відкритті власної справи надається учасникам АТО, оскільки з поверненням додому повністю змінюється їх спосіб життя. Так після демобілізації Радіон Калинюк довго не міг знайти роботу. Перебуваючи на обліку  у службі зайнятості отримав від працівників Центру пропозицію розпочати власну справу. Пройшовши низку семінарів, зокрема «Як розпочати власний бізнес» та «Від бізнес-ідеї до власної справи», на яких отримав інформацію про організацію підприємницької діяльності, розробив свій бізнес-план та отримавши фінансову підтримку 28 червня розпочав свою власну справу.

До  процесу відкриття власної справи безробітними залучаються податківці, юристи, щоб помогти розробити бізнес – проекти, які будуть реалізовуватися за кошти Фонду соцстрахування.