Глибочани відвідали Манявський скит –Український (Руський) Афон

7-го липня мешканці Глибокої, прихожани української православної церкви св. Княгині Ольги разом настоятелем отцем Романом побували у Манявському монастирі та помолилися разом з патріархом України та всієї Русі Філаретом.

Скит Манявський бере початок своєї історії з другої половини ХІІІ століття. Саме в цей час в Манявські гори прийшли ченці, як проповідники віри Христової та засновники скита-монастиря. Печерні скити-монастирі в Україні беруть свій початоу з часів Ярослава Мудрого.

Письмові свідчення заснування Скиту Манявського, як чернечої громади слід брати з 1608 року. Засновниками Скиту Манявського були галичани Іван Вишенський та Іов Княгиницький. Обидва були вихованцями Афону (Атосу), що з Грецької означає Свята Гора.

У 1621 році монастир отримав Грамоту Ставропігії від патріархів Константинополя і Олександрії. Це було унікальне в Європі право прямого підпорядкування патріарху Царгородському.

Також всі охочі піднялися на гору до так званого «Блаженного каменя». Сюди до Блаженного каменя приходив за благословенням князь Данило Галицький.

  На завершення подорожі подорожні відвідали Спасо-Приображенський Угорницький монастир, де всі паломники змогли окунутися у купальні чудодійного джерела.