В Україні 7 грудня відзначають День місцевого самоврядування

В Україні 7 грудня щорічно відзначається День місцевого самоврядування. Це професійне свято всіх, хто працює в сільських, селищних, міських, районних та обласних радах, хто представляє багатотисячний загін народних обранців.

Це свято притаманного українцям способу суспільного життя, в основі якого самоврядне суспільство.

Система місцевого самоврядування повинна відповідати потребам суверенної цілісної держави. І День місцевого самоврядування міг би стати справжнім орієнтиром, правовою основою в процесі перебудови сучасної моделі місцевого самоврядування в Україні. Пріоритетним напрямом у стратегії розвитку громадянського суспільства в Україні є розширення прав органів місцевого самоврядування, наділення їх правом самостійно провадити господарсько-економічну діяльність та визначати головні цілі у розвитку місцевих громад.

У Глибоцькій районній раді та Глибоцькій об’єднаній територіальній громаді відбулися урочистості з нагоди Дня місцевого самоврядування, на яких відповідно голова райради Петро Панчук та голова Глибоцької ОТГ Григорій Ванзуряк висловили найщиріші вітання з нагоди професійного свята.

Було відзначено, що саме завдяки спільним зусиллям місцевого самоврядування здійснюється народовладдя в Україні.

Бажаємо щастя і успіхів у подальшому зміцненні місцевого самоврядування, як запоруки утвердження свободи, незалежності і демократії!