Щеплення від грипу в Україні 2017: коли, де і скільки коштує

Щорічно, восени та взимку в Україну приходить чергова епідемія грипу. Багато людей практично ніяк не зміцнюють імунітет, і не приймають ніяких противірусних препаратів. А це зовсім даремно, адже в 2017 році епідемія грипу в Україні, за словами медиків, буде дуже значною. Тому ми вирішили розповісти, як зробити щеплення від грипу в Україні, а зокрема у Глибоцькому районі, де їх зробити і скільки це буде коштувати.

Епідемія грипу в 2017: наскільки серйозна

Грип – це високозаразне вірусне захворювання з можливістю тяжких ускладнень та ризиком смерті.

Лікарі кажуть, що в цьому році буде все, як завжди. Епідемії грипу уникнути не вдасться. А все тому, що щеплення від грипу в Україні робить дуже мало людей. Медики очікують, що в 2017 році хворих буде на 14 відсотків більше, ніж торік. Варто додати, що в цьому році очікується три штами грипу: «Гонконг», «Брісбен» і «Мічиган».

Симптоми грипу в 2017 році

Симптоми грипу схожі з іншими  гострими респіраторними вірусними інфекціями (ГРВІ), тільки дуже серйозну: ломота в тілі, висока температура, біль у горлі, кашель, нежить, біль у м’язах, головний біль і сонливість.
Так само, варто звернути увагу, на те, що новий грип буде мати дуже маленький інкубаційний період, тому захворіти ви зможете лише за кілька днів. І якщо вчасно не лікувати грип, то можуть бути серйозні ускладнення: пневмонія і менінгіт, серцева недостатність  також нерідко розвивається внаслідок ускладнень грипу.

Щеплення від грипу в 2017

В першу чергу треба дізнатися, де взяти вакцину від грипу. Купити просто так в аптеці її не вийде, тому треба піти до свого лікаря та виявити бажання зробити щеплення від грипу. Замовити і придбати вакцину у аптечних мережах Глибокої вам обійдеться близько 200 гривень, а зробити щеплення можно у кабінеті щеплень районної поліклиники та центру первинної медичної допомоги Глибоцької ОТГ.

Отже хочеться зазначити, що набагато дешевше зробити щеплення, чим потім витрачати у 3-4 рази більше грошей на лікування грипу.

Кому не можна робити щеплення від грипу

Скажемо очевидне: поговоріть з вашим лікарем, він вже точно знає, кому не можна робити щеплення від грипу.
В першу чергу це люди, які мають алергічні реакції.

Хто в першу чергу має бути щеплений

Особливо важливою  вакцинація є для представників так званої групи ризику ( діти до 5 років, вагітні жинки, люди, хворі на діабет та з надмірною вагою, люди старші 65 років, хворі на хронічні сердечно-судинні захворювання та легеневі захворювання) та професійної групи ризику ( медпрацівники, вчителі та вихователі, продавці, водії громадського транспорту та інші категорії, що працюють у місцях з великим скупченням людей).