Успіхи освітян Буковини на ХІ Міжнародній виставці «Інноватика в сучасній освіті – 2017»

24 жовтня 2017 року у Київському Палаці дітей та юнацтва урочисто відкрита Сьома міжнародна виставка «Інноватика в сучасній освіти – 2017» та Міжнародна виставка закордонних навчальних закладів «World Edu».

Організатор: Компанія «Виставковий Світ» за підтримки та участі Міністерства освіти і науки України, Національної академії педагогічних наук України.

Учасників виставки привітали заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти, Голова підкомітету з питань науки інноваційної діяльності та інтелектуальної власності Іван Кириленко, Президент Національної академії педагогічних наук України Василь Кремень, директор компанії «Виставковий світ» Світлана Рудько, виконавчий директор освітянських заходів компанії «Виставковий світ» Віталій Сокол. Також до учасників виставки надійшли вітальні листівки від Голови Верховної Ради України Андрія Парубія та Міністра освіти і науки України Лілії Гріневич.

Виставка «Інноватика в сучасній освіті» є широкомасштабним професійним заходом у галузі освіти, де представлено 585 учасників із 23 регіонів України, Чехії, Словаччини, Австрії, Канади, США, Швейцарії, Німеччини та інших країн.

Районний методичний центр управління освіти Глибоцької райдержадміністрації також достойно представив Чернівецьку область на виставці.

Освітяни Буковини взяли участь у ряді заходів: педагогічному коучингу Інституту педагогіки Національної академії педагогічних наук України на тему: «Форми, методи навчання молодших школярів в умовах реалізаії Концепції Нової української школи»; конференції відділу STEM – освіти Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» Міністерства освіти і науки України з проблеми: « STEM – світ інноваційних можливостей».

У перший день роботи Міжнародної виставки Інститутом післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області було проведено презентацію «Фрмування готовнсті педагога до роботи в умовах реформування освіти», в якій  взяла участь завідувач районного методичного центру управління освіти Глибоцької райдержадміністрації Олеся Намака.

У рамках виставки проводився конкурс з 7 тематичних номінацій. На конкурс було подано 389 робіт. Районний методичний центр управління освіти Глибоцької райдержадміністрації удостоєний Почесного звання «Лауреат конкурсу» та нагороджений дипломом лауреата І ступеня і золотою медаллю в номінації «Інновації в підготовці та перепідготовці педагогічних кадрів і їх адаптації до нових вимог Нової української школи».