Маріус Байка з Карапчіва очолив Федерацію армспорту України

Чимало вихідців з Глибоцького району стали відомим далеко за його межами. Це можна сказати й про відомого армрестлера з Карапчіва Маріуса Байки, який став головою Федерації армспорту України.

На цій посаді він перебуває вже деякий час і встиг навіть організувати два престижні турніри: Чемпіонат України для юнаків та юніорів, а також Всеукраїнський турнір з армспорту серед управлінь патрульної поліції.

Як розповів Маріус, головою Федерації армспорту України його обрали одноголосним рішенням і він є першим її керівником, адже вона була створена недавно.

Нагадаємо, що Маріус вже довгий час є і президентом Чернівецької обласної федерації армспорту, яку він же і створив разом з Володимиром Дорошем.

Відомий Маріус також своїми досягненнями не тільки як функціонер, але і як спортсмен міжнародного класу. Він тріумфував на змаганнях з армспорту у Німеччині, Іспанії, Італії.

А днями наш земляк додав до свого доробку ще один тріумф – цього разу він виступив з успіхом у Норвегії, де відбувся турнір Viking Arms 2017. І на правій, і на лівій руці Маріус здобув “бронзу”.