Оформлення документів для виїзду громадян України на постійне проживання за кордон

Для отримання послуги з оформлення документів для виїзду за кордон на постійне проживання необхідно подати до територіального підрозділу ДМС за зареєстрованим місцем проживання заяву на ім’я керівника та необхідні документи. Вартість послуги складає 195,31 грн.

У разі прийняття позитивного рішення та отримання відповідного повідомлення особі слід звернутись до органу реєстрації для зняття з реєстрації місця проживання. Відтак треба надати органу ДМС паспорт громадянина України зі штампом про зняття з реєстрації та довідку про зняття з реєстрації місця проживання, а також – паспорт або паспорти громадянина України для виїзду за кордон для проставляння штампа про оформлення виїзду на ПМП.

Підставою для відмови у отриманні послуги може бути відсутність необхідних нормативно-правових документів, недійсні документи або документи, які містять недостовірні відомості. Також особі може бути відмовлено, якщо вона обізнана з відомостями, що становлять державну таємницю, перебуває під слідством або засуджена, ухиляється від виконання судових рішень, перебуває під адміністративним наглядом національної поліції.

Строк дії рішення про оформлення документів для виїзду за кордон на ПМП становить 6  місяців з дня прийняття

Довідково:

Для отримання послуги з оформлення документів для виїзду на постійне проживання за кордон до Глибоцького відділу УДМС У Чернівецькій області протягом 2021 року звернулось 80 мешканців колишнього Глибоцького району, що на 120% більше ніж в 2020 році (35 осіб).

Найбільше осіб планують виїхати до США – 76 та 4 осіб в Литовську Республіку. У разі прийняття позитивного рішення всі особи зможуть виїхати до зазначених країн.

Глибоцький відділ УДМС   у Чернівецькій області