МОЗ 29 березня оновило поділ на карантинні зони, включивши до “червоної” зони 10 з 24 областей та місто Київ

Так, у “червоній” зоні 29 березня знаходяться Київ, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Київська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Чернівецька та Чернігівська області.

Відповідно, у “помаранчевій” карантинній зоні опинилися: Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Кіровоградська, Луганська, Полтавська, Рівненська, Тернопільська, Харківська, Хмельницька та Черкаська області.

Водночас лише Херсонська область знаходиться у “жовтій” карантинній зоні.

Найбільший відсоток госпіталізацій у Вінницькій області – 120,7 на 100 тис. населення, у Житомирській – 119 та у Хмельницькій – 113,4.

Що відомо

  • 16 березня міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що в Україні можуть впровадити локдаун, якщо понад половина регіонів опиниться в “червоній” зоні.
  • 26 березня Держкомісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на позачерговому засіданні вирішила віднести Чернігівську область до “червоної” зони з 29 березня.
  • 27 березня МОЗ оновило поділ на карантинні зони, включивши до “червоної” зони 13 з 24 регіонів. Проте згодом міністерство скорегувало дані, скоротивши кількість областей “червоної”зони до 10-ти.
  • Міністр охорони здоров’я Максим Степанов спрогнозував, що новий спалах COVID-19 триватиме до кінця квітня.