27 січня народилися: 1944 Нік Мейсон (Pink Floyd), 1957 Яник Герс (Iron Maiden), 1968 Майк Паттон (Faith No More)

Ніколас Берклі «Нік» Мейсон (Nicholas Berkeley «Nick» Mason; 27 січня 1944БірмінгемВелика Британія) — англійський ударник, композитормузичний продюсер, учасник гурту Pink Floyd

Ще під час навчання на архітектурному відділенні лондонського «Regent Street Polytechnic» Нік 1965 року ввійшов як перкусист до гурту «Pink Floyd», що з часом набув легендарного статусу. Лише через 16 років, останнім з усіх учасників Pink Floyd Мейсон запропонував сольну роботу — альбом Nick Mason’s Fictitious Sports, який Нік записував у співпраці з джазовою піаністкою Карлою Блей. Матеріал до цього альбому, що був характернішим для Карли, ніж для Мейсона, допомагали записувати Роберт Вейтт, Кріс Спеддінг та чоловік Блей — Майкл Ментлер.

 

Роберт Джон Дауні -моло́дший (англ. Robert John Downey Jr.; 4 квітня 1965Нью-ЙоркСША) — американський акторпродюсер і музикант.

Став широко відомий після релізу байопіку «Чаплін», в якому виконав головну роль коміка Чарлі Чапліна. Дворазовий номінант на премію «Оскар» (1993, 2009), дворазовий лауреат «Золотого глобуса» (2001, 2010) і володар премії BAFTA (1993). Почав акторську кар’єру ще дитиною, зігравши у фільмі свого батька «Загін» (1970). Ближче до початку 1990-х Дауні став затребуваним актором, зокрема, завдяки ролям у фільмах «Ейр Америка» (1990), «Велика піна» (1991) і «Природжені вбивці» (1994). Найбільш відомою і успішною роллю Роберта в XX столітті вважається роль Чарлі Чапліна в однойменному байопіку Річард Аттенборо, що принесла йому премію BAFTA і першу номінацію на «Оскар».

 

Янік Роберт Ґерс (англ. Janick Robert Gers; нар. 27 січня 1957) — британський гітаристмузикантавтор пісень, насамперед відомий як гітарист популярної хеві-метал гурту Iron Maiden.

Його батько, Болеслав, був офіцером польського військово-морського флоту. Ґерс був гітаристом відомого гурту White Spirit доки не проиєдинався до гурту Яна Ґіллана Gillan, яка була сформована колишнім вокалістом славетного рок-гурту Deep Purple. Після того, як Ґіллан знов повернувся до Deep Purple, його команда була розпущена, а Янік приєдинався до гурту Gogmagog, яка була сформована колишнім вокалістом Iron Maiden Полом ДіАнно і ударником Клайвом Берром. Янік також був запрошений до гурту Marillion. У 1990, він грав на гітарі в альбомі Tattooed Millionaire вокаліста Iron Maiden Брюса Дикінсона. Упродовж запису цього альбома він був запрошений на прослуховування до гурту Iron Maiden, де замінив звільненого гітариста Адріана Сміта. З 1990—1999 Янік був другим гітаристом у гурті.