Освітньо-мовний центр «Pride»: міжнародні сертифікати та високі бали ЗНО

Про цей позашкільний навчальний заклад «Pride», що діє у Глибоці вже шостий рік, довелось чути кілька разів. Причому, відгуки про нього носять вельми позитивний характер. Але з тих чи інших обставин, образно кажучи руки не доходили, аби переступити поріг навчального центру і ближче познайомитись із його роботою.

І ось днями на запрошення Олександри Чубрей завітав до освітньо-мовного центру «Pride».

– отже, що це за центр, що набув такого великого розголосу серед батьків та учнів, – запитав у засновниць центру Людмили Оршевської та Олександри Чубрей.

– мабуть, варто розпочати із того, що ми працюємо у двох напрямках, – відповіли мої співрозмовниці, – перший –це вивчення іноземних мов, зокрема, англійської та німецької. Учні освітньо-мовного центру «Pride» мають змогу скласти іспити Cambridge English Qualifications і отримати сертифікат міжнародного зразка адже «Pride»  є партнером найбільшого екзаменаційного центру Grade Education Centre.

Що таке Cambridge English Qualifications? – Це іспити університету Кембридж, які визнаються університетами, організаціями та органами освіти в багатьох країнах світу. Розробником тестування є Кембриджський університет. Всі іспити відповідають загальноєвропейській системі оцінок CEFR (рівні від А1-С2).

Хто перевіряє іспити? – Всі письмові роботи надсилаються до інституту PITMAN у Великобританії на перевірку і лише за умов позитивного оцінювання учні отримують міжнародні сертифікати.

А які кваліфікації мають викладачі освітньо-мовного центру «Pride»? – Наразі, Людмила Оршевська та Оксана Зозуляк мають міжнародний мовний сертифікат IELTS рівня С1, та міжнародний вчительський сертифікат TKT. І це лише початок, надалі планується здача CPE (рівень С2), а також CELTA. Ну і звісно ж центр має свого науковця – Олександру Чубрей. Ще один цікавий факт про «Pride» – ми являємось найменшим населеним пунктом в Україні де можна скласти міжнародні іспити з англійської мови. Всі подібні заклади працюють у значно більших містах.

Другий блок – це підготовка учнів до складання ЗНО з різних предметів. Тут ми залучаємо і викладачів-консультантів із вищих навчальних закладів, передусім з Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Додамо, що  середній бал ЗНО наших слухачів – 185 і вище.

Власне, завершуючи розповідь слід додати і те, що діти, які навчаються в центрі «Pride» є не лише мешканцями Глибоки, а й навколишніх сіл. Заняття ведуться як у класах, так і дистанційно. Он-лайн навчання дає змогу навчатись дітям з різних регіонів. Учні освітньо-мовного центру «Pride» стали студентами як престижних  український, так і закордонних закладів вищої освіти.

Василь Гейніш