За розбій і три крадіжки – 9 років позбавлення волі

Апеляційний суд Чернівецької області підтримав позицію  прокуратури  та залишив у силі вирок суду першої інстанції відповідно до якого одного із жителів Глибоцького району засуджено до 9 років позбавлення волі із конфіскацією всього належного майна, крім житла, за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.187, ч.2 ст.185, ч.3 ст.185 КК України. Про це повідомляє Сторожинецька  місцева  прокуратура.

Доведено, що в липні  2015 року 24-річний  житель Глибоцького району вчинив розбійний напад на двох людей похилого віку  з метою заволодіння чужим майном, поєднаний з погрозою застосування насильства, небезпечного для життя та здоров’я особи, яка зазнала нападу, поєднаний з проникненням в житло. Окрім того,  протягом серпня-жовтня 2015 року той же чоловік вчинив ряд крадіжок у жителів району.

Глибоцький районний суд Чернівецької області засудив чоловіка до 9 років позбавлення волі із конфіскацією всього належного майна, крім житла. Утім, з рішенням суду першої інстанції останній не погодився   та оскаржив його у вищій інстанції.

У апеляційних скаргах він та його захисник просили суд скасувати вирок та закрити кримінальне провадження у зв’язку з відсутністю в його діях складу кримінального правопорушення.

Апеляційний суд Чернівецької області підтримав позицію державного обвинувача та підтвердив, що висновки районного суду про доведеність вини були обґрунтованими, а  покарання – справедливим.