18 госпітальних баз для лікування хворих на коронавірус у Чернівецькій області наразі завантажені на 57,3%

Хворих на коронавірус із сіл Сторожинеччини, які межують із Глибоцьким та Вижницьким районами, із 15 жовтня доправлятимуть до Глибоцької або Вижницької центральних районних лікарень. Таке рішення ухвалили, бо госпітальна база у Сторожинці вже завантажена на 74%. Про це розповіла заступниця директора Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА

Марія Поліщук

– Зі 100 ліжок, відведених для хворих на COVID-19 у Сторожинецькій ЦРЛ, уже зайняті 74. Щоб розгорнути тут додаткові місця, необхідно перепрофільовувати інші корпуси. Однак тоді у лікарні не зможуть надавати невідкладну допомогу іншим категоріям недужих, – пояснила Марія Поліщук.

Суттєво завантажені пацієнтами також госпітальні бази у Кіцмані, тут зайняті 80% ліжок, у Заставні – 78%, Сокирянах – 77%, Кельменцях – 76%.
За останні кілька тижнів кількість госпіталізованих через коронавірус пацієнтів коливалася від 70 до 90 за добу.
– Обласна клінічна лікарня у Чернівцях завантажена на 72%. Зараз тут перебувають близько 130 пацієнтів, тоді як минулого тижня їх було близько 100, – розповіла Марія Поліщук.
Загалом у Чернівецькій області для лікування хворих із COVID-19 відведено 1267 ліжок, 105 із них – у відділеннях інтенсивної терапії. Востаннє кількість місць збільшували минулого тижня – розгорнули 8 додаткових ліжок у Чернівецькій міській лікарні №1.
Реанімації у середньому заповнені на 50%.
Із 151 одного наявного апарата штучної вентиляції легень для хворих використовують 3. Також 451 ліжко має точки доступу до кисню (централізовані або ж концентратори).