Глибока відзначила свій 579 День народження

25 червня у Глибоці святкували День народження селища. Традиційно цей день співпадає з Днем молоді та відзначається  напередодні дня Конституції України.

На святкування були запрошені делегації з Молдови (м.Орхей представляв начальник відділу молоді та спорьу Віктор Герман),  Румунії (заступник голови комуги Киндешти Ботошанського повіту Микола Патенський), народний депутат України Григорій Тіміш, голова м. Дубно Рівненської області Олександр Козак, заступник голови Дубненської райдержадміністрації Юрій Парфенюк, голова Сокирянської міської ради Сокирянської ОТГ Василь Равлик та Красноїльській селищний  голова (Красноїльська ОТГ) Степан Драгун. З вітальними словами до глибочан та гостей селища звернулися виконавчий директор Асоціації міст України в Чернівецькій області Павло Горук, виконавчий директор Агенції розвитку громад Буковини Чернівецької області Неля Малько, представник Корпусу Миру в Україні Ділан Рубі (штат Алабама, США), представники селищної та районної влади.

Григорій Тіміш та Василь Равлик подарували Глибоцькій громаді освячені образи. У рамках святкувань була підписана угода «Про співпрацю» між смт.Глибока та м.Дубно Рівненської області.

У селищному парку була встановлена велика сцена та проведено свято  «Глибоцький медівник». Гостинно приймали відвідувачів та членів журі  14 наметів із різноманітними наїдками та напоями. Господині наготували різноманітні смаколики, якими частували безкоштовно усіх гостей свята. Всі охочи могли скуштувати смачні страви, поспівати і потанцювати.

Професійне жури, яке складалось з фахівців кондитерської  та ресторанної справи, дегустувало страви та визначала кращих.  Було враховано все – і  оформлення страв, і їх подачу. ІІІ місце і 3000 гривень відповідно завойював Глибоцький ВУЖКГ, ІІ місце і 5000 гривень – Глибоцька РДА, І місце і 7000 гривень – Глибоцький ДНЗ «Сонечко». Представникам Глибоцької селищної ради дістався приз «Глядацкі вподобання». До речи, всі учасники конкурсу «Глибоцький медівник» отримали заохочувальні призи у розмірі 1000 гривень.

До дня народження селища організатори влаштували змагання з особистої першості  Глибоцького  району  з шахів  і шашок  серед чоловіків  і  жінок, провели відкритий чемпіонат Чернівецької області.

Свято закінчилося виступами місцевого рок-гуртку «Нервові люди» та фолк-поп гурту «Гоцки-поцки по-глибоцьки», які подарували як молоді, так і глибоччанам середнього і старшого віку гарний настрій.