ЦВК затвердила порядок інформування про перебіг місцевих виборів

Центральна виборча комісія на засіданні 25 серпня затвердила порядок надання інформації тервиборчкомами про перебіг місцевих виборів.

Про це Укрінформу повідомили у відділі взаємодії зі ЗМІ Секретаріату ЦВК.

“Цим Порядком детально врегульовано питання інформування територіальними виборчими комісіями Центральної виборчої комісії про перебіг виборчого процесу та результати місцевих виборів в обсязі, передбаченому Виборчим кодексом України. Зокрема, встановлено порядок надання інформації щодо місцезнаходження ТВК, про утворення територіальних та багатомандатних виборчих округів, про підсумки голосування та результати місцевих виборів. У тому числі він визначає вимоги щодо заповнення форм документів, що подаються до ЦВК, та їх електронних версій”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається також, що комісія затвердила порядок подання виборцем заяви про уточнення попереднього списку виборців на звичайній виборчій дільниці з використанням інтернету.

“У тому числі Порядок визначає процедуру подання виборцем заяви про включення або виключення зі списку себе особисто або інших осіб, а також щодо наявності або відсутності відміток про постійну нездатність виборця пересуватися самостійно”, – додали у ЦВК.

Також у звʼязку з надходженням численних подань щодо зміни складу ТВК Центрвиборчком вніс зміни до складу низки тервиборчкомів, що здійснюють підготовку та проведення місцевих виборів.