Волонтер із США вже встиг полюбити Україну і Глибоку

Своє знайомство з Україною молодий волонтер із США розпочав із Чернігова, куди приїхав три місяці тому. До цього Ділан Рубі встиг закінчити університет у штаті Алабама, має ступінь магістра. А до Глибоки приїхав 2-го червня. Власне, чому саме до нашого селища? Та тому, що йому більше до вподоби маленькі міста і селища. І саме тут має намір долучити громаду до практичного виришення питань розвитку місцевого самоврядування.

  • Доводилось чути, – розповів  Ділан, – що Глибоцька об’єднана територіальна горомада має у цьму сенсі певний досвід. Отже, будемо працювати разом: дещо черпатиму від вас, відповідно додаватиму і свої знання. Термін волонтерства розрахований на два роки.

І найперше, як згодом додав хлопець, це глибше вивчити українську мову, аби повніше мав можливість спілкуватись не тільки із представниками влади, ай пересіченими жителями Глибокої.

Треба віддати належне американцю, щодо української, бо вже набув доволі багатий запас слів. І тепер їх поповнює щодня, додаючи знайомство з нашою культурою, звичаями. Доречі, припали до смаку гостю й українські страви, зокрема борщ та вареники.

Отже зичемо у волонтерстві Ділану Рубі подальших успіхів.