Могла обрати вищу кар’єру, але на перше місце поставила турботу про дітей

Скільки ж то про них пісень і віршів написано, художніх картин-портретів намальовано. Безсумнівно, вони-матері на це заслуговують. І, зазвичай, перед очима поставали образи жінок у шановному віці, із хустиною на головах та посивілим волоссям, натрудженими руками на колінах.

Але цього разу все виявилось при знайомстві зовсім по-іншому: молода, енергійна, освідчи на, із відчутним інтелектом, бездоганним знанням рідної мови. Втім, не лише української а й російської, а і ще на розмовному рівні і італійської. Словом, пані-сеньйора. А величають її Ольгою Зайцевою. За нинішньою посадою – начальник відділу земельних відносин та комунальної власності Глибоцької об’єднаної територіальної громади. Що правда, до приходу два роки тому в ОТГ працювала у Глибоцькому відділенні Пенсійного фонду. Після реорганізації цієї установи мала нагоду перейти на роботу вищого рангу до Чернівців. Однак вирішила відмовитись. Чому?

– та тому, – каже Ольга Петрівна, – що маючи дітей, до того ж трьох дівчаток, не могла їх полишити без належної уваги у продовж цілого дня. Адже доводилось би доїжджати з Глибоки до міста. Тим паче, що туди на роботу щодня вже їздив чоловік.

От і виходить, що перш за все діти, а не кар’єра. А дочки в Ольги Петрівни – учениці селищної гімназії. Про те цим навчанням не обмежуються: акуратно відвідують заняття з танців, музичну школу за класом фортепіано, а також додатково беруть уроки з англійської мови. І як при цьому обійтись без материнської опіки? Звісно, що ні.

І все ж, – Ольго Петрівно, – запитую співрозмовницю, – ким бачите своїх дочок у майбутньому?

– Повірте, передусім, аби виросли справжніми людьми: добрими, вихованими і чуйними. Водночас, із самостійно обраними і набутими професіями, з якими зможуть впевнено йти по життєвому шляху. Зрозуміло, як і кожна мати бажаю, аби були здоровими і щасливими.

Що ж тут додати? Мабуть, єдине, аби дочки так само і надалі наполегливо вчились як і їхня мати. До речі, Ольга Петрівна закінчила два виші – один з них у Чернівцях стаціонарно з відзнакою за спеціальністю «Екологія» другий вищий навчальний заклад в Одесі заочно. За дипломом правознавець.

Власне можна покласти крапку, але, даруйте, Ольго Петрівно, Ви самі сказали, що народились у Путилі серед високих гір та стрімких потоків, де живуть гордовиті гуцули. А від них, гадаю, маєте і світлий розум, добру і веселу вдачу. Немало, чи не так! Хай щастить.

Василь Гейніш