Семикласниця Глибоцької гімназії зустрілась з Президентом України

Учні Глибоцької гімназії  у 2016-2017 роках вперше долучились до участі у конкурсі «Моє майбутнє з рідною землею!», який проводить Благодійний фонд «Зміцнення громад». Творчі доробки учасників були представлені у різних номінаціях: поетичний твір, прозовий твір, науково-публіцистичний твір, твір образотворчого мистецтва, виріб декоративно-ужиткового мистецтва.

Отримавши підтримку представників Баварії, Благодійний фонд «Зміцнення громад» трансформував традиційний конкурс дитячої творчості «Моє майбутнє – з рідною землею!»у міжнародний проект«Європейська підтримка – юним митцям України», метою якого є підтримка обдарованої української молоді.

Ініціатором проекту стала Олеся Костюк – українська художниця, Президент CCLC (Consular Corps Ladies Club of Bavaria). За її словами, такі конкурси не лише допомагають дітям розвивати свій талант, але й популяризують українське мистецтво на міжнародному рівні і привертають увагу спільноти до ситуації на Сході країни.

«Коли ми переглядали роботи учасників, у кожній з них відчувався патріотизм та бажання бачити свою країну вільною і процвітаючою», – підкреслює пані Олеся.

25 травня дирекція Благодійного фонду  запросила до Києва десять переможців конкурсу з усієї України, серед яких семикласниця Глибоцької гімназії Кройтор Марина.

Захід відбувся в рамках зустрічі Президента України Петра Порошенка з  Прем’єр-міністром Вільної Держави Баварія Хорстом Зеєхофером.

Школярі-переможці конкурсу  розповіли Президенту України та Прем’єр-міністру Вільної Держави Баварія, чому для них важливо самовдосконалюватися та розвивати свою країну. Наприкінці заходу діти подарували Президенту та представникам іноземної делегації власні творчі доробки.

Маринка Кройтор повернулася додому з подарунками від Президента України – книгою про Україну та купою солодощів. Але найголовніше, що привезла дівчинка – це нові враження і бажання творити нові шедеври.