ДЕНЬ ЗУСТРІЧІ З ПРОФЕСІЄЮ

Щоб уникнути помилок при виборі професії, не витратити дорогоцінні роки на навчання не за тим напрямком, у випускних класах школяреві необхідно визначити свою професійну спрямованість, сформувати психологічну готовність та відповідальне ставлення до вибору професії. Саме такою була мета профорієнтаційного інтерактивного заходу для учнівської молоді  «День зустрічі з професією» та презентація навчального закладу «Чернівецьке вище комерційне училище КНТЕУ», яку провели 12 грудня 2019 року фахівці Глибоцьої районної філії Чернівецького обласного центру зайнятості. До уваги презентувалися спеціальності з проведенням майстер-класу «Кухар», «Кондитер», «Офіціант» та «Бармен».

Відкрила захід директорка Глибоцького центру зайнятості Лілія Гринчешен, яка у  своєму вступному слові висвітлила питання про  стан та перспективи ринку праці, розповіла про важливість питання вибору професії сучасної молоді та наголосила, що в ситуації, що склалась на ринку праці, обґрунтований вибір професії та навчального закладу набуває все більшого економічного і соціального значення.

Представники навчального закладу детально розповіли про напрями підготовки (спеціальності), умови вступу, терміни навчання, переваги вступу, пільги,  підвищення свого професійного рівня шляхом стажування, перспективи майбутнього працевлаштування після закінчення навчального закладу тощо.

Неабиякий інтерес та цікавість викликало проведення майстер-класу, адже побачити наяву, як створюються кулінарні шедеври це  купа позитивних емоцій та вражень. Після цього учні мали можливість скуштувати приготовлені кулінарні шедеври.

Фахівці служби зайнятості, доклали  чимало  зусиль, для того, щоб  весь захід був цікавим та змістовним, і дуже приємно було, одразу по закінченню свята, чути слова вдячності від  учнівської молоді Глибоччини.

редактор