“Йолка для Зе”: в Україні масово вийшли проти капітуляції

Ввечері у вівторок, 1 жовтня, активісти влаштували мітинги під Офісом президента і на Майдані Незалежності в Києві проти підписання “формули Штайнмаєра”. До столиці приєдналися й інші міста.

Підтверджувальні фото й відео з’явилися в соціальних мережах (щоб подивитися, доскрольте новину до кінця).

Приводом стала інформація російських ЗМІ про те, що Україна нібито підписала в Мінську гучний план щодо Донбасу, а також заява президента Володимира Зеленського про узгодження формули. Незважаючи на обіцянку гаранта не здавати країну, активісти назвали такий крок початком капітуляції.

“За даними ЗМІ, українська сторона підписала капітуляційну “формулу Штайнмаєра” на сьогоднішньому засіданні ТКГ у Мінську. Ми вимагаємо пояснень від президента Зеленського – що і на яких умовах було підписано від імені України. Ветерани війни й патріоти ніколи не погодяться на капітуляцію!” – написали в соцмережах перед початком акції.

Зазначається, що під ОП прийшли представники “Нацкорпусу”, “Нацдружин” і Всеукраїнського об’єднання “Свобода”.

“На сьогодні ми бачимо чіткий курс на введення миру під впливом Російської Федерації. Я вам скажу як військовий  ми не дамо нинішній українській владі жонглювати словами і здавати території так, як вони хочуть, здавати під нібито розведенням військ, особливим статусом ОРДЛО чи “формулою Штайнмаєра”, яка повністю підлаштована під РФ, під окупанта”, – зазначив на початку акції керівник Центрального штабу “Національного корпусу” Родіон Кудряшов.

Навпроти будівлі ОП розгорнули банер із написом “Ні капітуляції!” Активісти заявили, що акція – це попередження, і завтра вони можуть точно так само вийти під стіни Верховної Ради.