Буковинців попереджають, що за миття автомобіля у водоймах передбачена адміністративна відповідальність

Багато автовласників практикують миття своїх автомобілів на берегах річок і взагалі не задумуються над наслідками. Адже, вода, що стікає назад у ставок чи балку, «збагачена» не тільки брудом, а й мастилом, бензином та іншими небезпечними речовинами. Така діяльність людей вносить свою частину у забруднення річок.

Водії порушують Правила любительського та спортивного рибальства через що погіршуються умови життя водних мешканців та знижується чисельність їх популяцій.

Як повідомляє пресслужба Чернівецького рибоохоронного патруля, згідно п. 3.14 Правил любительського та спортивного рибальства, забороняється миття у рибогосподарських водоймах або їх прибережних смугах транспортних засобів, а також проведення робіт, які негативно впливають на стан водойм.

Відповідальність за дане правопорушення передбачена за ч.3 ст. 85 КУпАП та штраф у розмірі від 34 до 170 грн для громадян та від 170 до 510 грн для посадових осіб.

«Закликаю мешканців Буковини не стояти осторонь при виявленні фактів порушень, а оперативно повідомляти про це рибоохоронний патруль», – заявила керівник Чернівецького рибоохоронного патруля Вікторія Устименко.

У випадку, якщо ви помітили незаконний вилов риби або порушення Правил любительського та спортивного рибальства, прохання терміново повідомляти на «гарячу лінію» відомства: (066) 067-38-69.