У Глибоцькій художній школі — випускний

Глибоцька художня школа — школа тонких відчуттів, одухотвореності й творчості. Тут вчать, як відчувати колір, як олівцем і пензлем передати форму і матеріал. А ще — це знадобиться у житті не тільки тим, хто стане живописцем, графіком чи скульптором — знаходити гармонію в навколишньому світі.
У фойє РКБТД відкрилась екзаменаційна виставка випускників. Цього року свідоцтва про завершення мистецького закладу отримали дев’ятеро учнів. В урочистій обстановці їх привітали начальник організаційного відділу Глибоцької ОТГ Анастасія Ізраїлик, начальник відділу культури і туризму РДА Олена Рєпіна, заступник директора РЦБС Лариса Дущак, директор РКБТД Роман Нагірний.
Як мовила директор ХШ Людмила Тодорюк: „Цьогорічні випускники особливі тим, що кожен з них талановитий”. Справді, за роки навчання діти відзначились гарними досягненнями. До прикладу, Варвара-Віра Іонець здобула диплом третього ступеня в обласному конкурсі „Україна — європейська держава”, Анастасія Карлійчук була відзначена подякою за участь у міжнародному конкурсі, що проводився у Японії, Софія Сенчук стала півфіналісткою у міжнародному конкурсі „Моя Україна — Ykraina mia” (Італія), була нагороджена сертифікатом від депутата Верховної Ради Григорія Тіміша на поїздку до Львова, Георгій Ніколаєску та Юрій Сучеван мають подяки за „Буковинський розмай”.
Випускниця Софія Сенчук розповіла, що цього року закінчила 9 клас Черепковецької ЗЗСО і вступає до Косівського інституту прикладного та декоративного мистецтва. У майбутньому мріє продовжити навчання мистецтву у Європі. Дівчині найбільше подобається малювати аквареллю та сухою пастеллю.
Загалом до екзаменаційної виставки діти підготували 67 робіт. У фойє РКБТД можна переглянути роботи, виконані фломастером, гуашшю, маркером, олівцем, гелевою ручкою та скульптуру.
Вчитель Алла Силантьєва вручила своїм випускникам пам’ятні сувеніри.