У всьому світі 20 березня, з ініціативи ООН, святкується День Землі

У всьому світі 20 березня прийнято відзначати свято під назвою День Землі. Дату проведення свята обрали не випадково: 20 березня – день весняного рівнодення, коли пробуджується природа і починається новий рівень її розвитку. Читайте також Міжнародний день щастя – історія свята, поздоровлення і картинки У календарі міжнародних свят існує два Дні Землі – сьогоднішній відзначається в День весняного рівнодення, а другий – 22 квітня. Перший має миротворчу та гуманістичну спрямованість, другий – екологічну. Мета свята – привернути увагу громадськості до нашого спільного дому – планети Земля, нагадати людям про необхідність дбайливого ставлення до природи і турботу один про одного.

В наш час в День Землі проводять безліч екологічних та миротворчих заходів та акцій по всьому світу. Це свято є приводом зайвий раз замислитися про те, що нас оточує. В результаті своєї життєдіяльності людина завдає значної шкоди нашій планеті, що може призвести до її руйнування.
Свято День Землі – це символ єдності, усвідомлення, що тільки об’єднаними зусиллями ще можливо боротися з глобальними екологічними та існуючими соціальними проблемами на нашій планеті.