Перед засіданям районної ради відбулася презентація книги «Народжені захищати Україну»

15 березня в залі засідань районної ради відбулося позачергове засідання XXVІIІ сесії Глибоцької районної ради VII скликання. Участь у засіданні сесії взяли голова районної державної адміністрації Георгій Придій, голова районної ради Петро Панчук, заступник голови районної ради Віталій Гуменний, сільські голови, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, підприємств, організацій та установ району.

Перед засіданням районної ради відбулася презентація книги «Народжені захищати Україну» та відзначення воїнів-добровольців нашого району, які захищали і надалі захищають Україну від російської агресії.

«Народжені захищати Україну» – це пошуково-дослідницький проект, ініційований та реалізований лідерами учнівського самоврядування освітніх закладів Глибоцького району. В книзі розповідається про героїв сучасності, патріотів, захисників Вітчизни з Глибоччини. Учні досліджували біографічні дані, розповіді про життєвий та бойовий шлях учасників антитерористичної операції, які захищають нашу країну від нападників, та про хлопців, які віддали за неї своє життя. Розповіді супроводжуються відгуками, спогадами односельців, родичів, вчителів про учасників АТО. У книзі також розміщені звіти про волонтерську діяльність, що була зорганізована у кожному навчальному закладі Глибоцького району. Унікальність роботи полягає в тому, що вона написана дітьми, юними патріотами нашої держави, які прагнуть, щоб імена сьогоднішніх героїв закарбувалися в сучасній історії України назавжди.