Можна багато почути з вуст ряду людей, а ще повніше на собі відчути роботу, вельми хороше ставлення медичних працівників до пацієнтів, коли з різних причин доводиться звертатись до них за допомогою. Власне, останні обставини найповніше, мабуть, чітко оцінити, визначити суть спостережень. Як, скажімо, і нещодавні у стаціонарному відділенні комунального некомерційного підприємства Глибоцького районного центру первинно-санітарної медичної допомоги райради, який очолює директор Марія Мельничук.

Не стану приховувати, що ця невелика розповідь підказана ще й гарною датою, що позначена в календарі.

В цей чудовий день
Нехай Валентин, як в добрій казці,
Подарує Вам щастя,
А Амурчик у намисті
Принесе кохання чисте.

Отож, кілька штрихів до портрету медсестер центру, які щодня надають послуги щодо встановлення лікувальних систем, уколів. А таких нині чимало. Чесно кажучи, епітетів тут напрошується про Ірину Чимбру, Євгенію Амарій, Наталку Величко та їх помічницю санітарку Родіку Постевку багато. То їх хочеться порівняти з невтомними бджілками то літаючими метеликами з відомої французької пісні «Batter fly» Даніела Жерара. І все ж, є головна деталь, помітні: професійність, сумлінність, чуйність і доброзичливість їхніх рук та теплота очей.

За досвідом і стажем дещо попереду Ірина, котра навіть була переможцем обласного конкурсу професійної майстерності серед молодих медсестер. Аби неодмінно збоку пацієнтів прозвучала ствердна відповідь на запитання: не пече, не болить, з вами все гаразд?

Квіти і щирі посмішки – обов’язкові атрибути цього гарного свята. Від усього серця прийміть їх усі – від нас вдячних пацієнтів.

Василь Гейніш