Упродовж доби співробітниками Чернівецької митниці ДФС запроваджено 12 справ про порушення митних правил

23.01.2019

Громадян притягнуто до адмінвідповідальності, зокрема, через вчинення дій, спрямованих на ухилення від сплати митних платежів. У одному випадку сума недоборів склала понад 1,5 млн. грн.

Для здійснення митного оформлення товарів промислового призначення, що надійшли із Туреччини на адресу одного із підприємств Чернівецької області, представник підприємства надав товаросупровідні документи.

За результатами здійсненої перевірки митники виявили, що у вказаних документах вартість товарів було занижено, чим вчинено дії, спрямовані на неправомірне зменшення необхідних до сплати податків та зборів. Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого ст. 485 Митного кодексу України. Порушник митного законодавства повинен сплатити різницю необхідних до сплати платежів та штраф у розмірі 300 відсотків несплаченої суми митних платежів, – загалом понад 6,1 млн. грн.

У двох випадках громадяни для здійснення митного оформлення своїх автівок «NISSAN» та «Mercedes-Benc» (2014 та 2016 р.в. відповідно), ввезених з Литовської Республіки та Федеративної Республіки Німеччина, до митниці подали документи, що містять неправдиві відомості щодо вартості легковиків. За результатами проведеної перевірки митники встановили, що різниця між задекларованою та реальною вартістю автомобілів складає майже 19 тис. грн. та майже 200 тис. грн. відповідно. Такі дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого статтею 485 Митного кодексу України. Громадяни повинні сплатити виявлену різницю. Також санкції статті передбачають покарання у вигляді штрафу у розмірі 300 відсотків несплаченої суми митних платежів, тобто майже 56 тис. грн. та понад 591 тис. грн. відповідно.

Також сьогодні вночі митники за допомогою службового собаки Рокі виявили приховані 250 пачок сигарет вітчизняного виробництва різних марок. Піадкиз було розміщено в спеціально виготовлених тайниках вантажного автомобіля «Scania». Тютюнові вироби знаходились усередині акустичної колонки, розміщеної на спальній полиці водія, а також між декоративною обшивкою та задньою стінкою кабіни автомобіля.

За протоколом про порушення митних правил, складеним за ч.1 статті 483 Митного кодексу України, прихований товар разом із транспортним засобом 2007р.в., оцінені у 8,5 тис.грн. та 500 тис.грн. відповідно, вилучено.