Йорданські купання: готуємось до Водохреща

19 січня всі православні християни відзначатимуть одне з головних свят — Водохреща. Для того, щоб свято не обернулося трагедією необхідно чітко дотримуватися правил поведінки перебування на воді та льоду.

Пам’ятайте, неприпустимим є купання в необладнаних для цього місцях та з неперевіреним дном. Не можна розпочинати Хрещенські забави без представників служб порятунку і медичних працівників та купання дітей без нагляду батьків чи дорослих. Не можна пірнати у воду безпосередньо з льоду. При груповому купанні, кількість людей, що знаходиться у воді, не повинна перевищувати трьох осіб.

У жодному разі не пірнайте у воду — заходьте в ополонку повільно й обережно. Уникайте великого скупчення людей біля купелі. Пам’ятайте, що глядачі не повинні виходити на кригу, а бажаючим зануритися слід по черзі обережно підходити до ополонки.

Всім відвідувачам хрещенській купелі необхідно знати: в ополонці необхідно бути всього кілька секунд — зазвичай не більше трьох, — потім потрібно перевдягнутися у теплий одяг і піти в тепле приміщення або автомобіль, де відразу випити гарячого чаю з медом.

Нехай зимові свята залишать по собі лише світлі та теплі спогади!