Всесвітній День «The Beatles»

Сьогодні, 16 січня, з колонок і навушників справжніх меломанів звучать «Yesterday», «Yellow Submarine», «Let It Be» та інші твори однієї з найпопулярніших музичних груп всіх часів і народів – легендарної четвірки з Ліверпуля. З 2001 року за рішенням ЮНЕСКО 16 січня відзначається Всесвітній день «The Beatles» (World Beatles Day).

Дата, звичайно, вибрана не випадково. 16 січня 1957 року в Ліверпулі відкрився клуб «The Cavern», де почали свій шлях до слави тоді ще нікому не відомі молоді музиканти Джон Леннон, Пол Маккартні і Джордж Харрісон. Через кілька років до них приєднався ще один майбутній «бітл» – Рінго Старр.

Пізніше 16 січня сталося ще одна знаменна подія в історії «The Beatles»: в цей день в 1964 році журнал «Cashbox» присвоїв пісні «I Want To Hold Your Hand» перше місце в американському хіт-параді, після того як цей сингл розійшовся мільйонним накладом всього за 10 днів.

Всесвітнє визнання група отримала в 1963 році після випуску синглу «Please Please Me». З цього моменту на планеті почалося божевілля, яке отримало говорить назва «битломания».

Глибока. ІНФО вітає всіх шанувальників цієї легендарної групи з Днем «The Beatles».