На благодійнмоу звітному концерті Глибоцького РБТД зібрано рекордну суму коштів

На благодійнмоу звітному концерті Глибоцького районного будинку творчості та дозвілля зібрано рекордну суму коштів – 54000грн.,150 доларів та 70євро.

Так щиро і щедро відгукнулися мешканці селища та району на біду у родині Тетяни Гуцуляк: рідкісна хвороба – “Моямоя” – спіткала донечку Анюту. Сума для лікування у Стамбульській клініці, а це понад 30000 доларів, виявилася не підйомною для родини.
Материнські сльози та юний вік маленької буковинки зворушили серця працівників районного закладу культури, які зробили все можливе, аби донести до громади інформацію про потребу у лікуванні дівчинки. Про благодійний концерт сповіщали місцеві мас-медіа, методисти РКБТД розповсюджували квитки на захід серед працівників установ та організацій району. У фойє будинку культури діяла різдвяна виставка-продаж клубу за інтересами “Хенд мейд” (керівник – Алла Сторожук), збірки поезій “Всміхнися жінко” Олени Рєпіної. На сцені внесок у скриньку від колективів зробили голова ОТГ Григорій Ванзуряк, помічник народного депутата Григорія Тіміша Костянтин Гарячко, Глибоцька районна державна адміністрація.
У підсумку директор РКБТД Роман Нагірний дякував колективу Глибоцької районної ради та голові Петру Панчуку, відділу держгеокадастру у Глибоцькому районі, Центру ПМСД, Районному центру зайнятості, Будинку творчості дітей та юнацтва, Глибоцькій гімназії та Глибоцькому ліцею, Централізованій бухгалтерії відділу культури, Централізованій бібліотечній системі, працівникам районного суду, виконавчій службі та іншим.
Зворушливо прозвучав лист Анічки до Миколая із проханням про подарунки. І, як кажуть в народі, дива трапляються: з рук Миколая дівчинка отримала саме ті дарунки, про які мріяла і писала. Реалізувати загадане бажання одужати взялися всі присутні глядачі та учасники концерту. Дорослі і діти протягом свята не переставали робити внески у благодійну скриньку.

Саме такі заходи не лише розвивають у дітях хист і талант, але й прививають змалечку вміння співчувати та допомагати. Велика вдячність у організації даного благодійного концерту гуртківців Глибоцького РКБТД «Миколай прийде до Анічки» висловлюємо керівникам гуртків Кирилу та Анні Лупул, Наталі Зеліско, Катрін Лобовій, Віоріці Лупу, Оксані Радимовській, Юлії Джугалик та Аллі Сторожук.
У святкових клопотах зробити зупинку і допомогти дитині – чи може бути справа більш важлива і значуща, якою варто завершити і розпочати рік. Збір коштів триває. Благодійна скринька для Анічки знаходиться у методичному кабінеті Глибоцького районного будинку творчості та дозвілля.
Олена Рєпіна
Роман Нагірний
Фото: Кирило та Анна Лупул