Наталія Мостова: «Ми прийшли у цей світ, аби творити добро»

На тлі сьогоднішніх доволі частих прикладів людської жорстокості, байдужості, зневаги зустріч із приватним підприємцем – майстром-масажистом естетистом Наталією Мостовою видалась справді світлим променем доброти і приязності. Свій салон у Глибоці вона відкрила два роки тому, а перед тим близько два десятиліття сумлінно працювала медсестрою у райлікарні. Та сталось так, що через фінансові проблеми відділення, де було місце роботи Наталії Іванівни у лікувальній установі закрили.

Звісно, що й постало тоді питання про подальшу долю застосування її знань і досвіду. Отож, не опускаючи рук і не розгубившись, Наталія Мостова вирішила перекваліфікуватись і зайнятись наданням практичних масажних послуг на основі відповідних знань. Для цього у 2014 році пройшла курс навчання у висококласних спеціалістів з Ізраїлю.

  • Тільки після набуття ґрунтовних знань, – розповідає Наталія Іванівна, – я й розпочала нову для себе справу.

До цих слів моєї співрозмовниці додам, що нинішня робота фахівця знаходить багато клієнтів і вельми вдячних їхніх відгуків.

Втім, гадаю, тепер настав час для не менш основних деталей. А саме про суть того, що Наталія Мостова все повніше реалізовує свої доброчинні наміри. Зокрема, щодо допомоги і підтримки людей з особливими потребами, дітей позбавлених батьківської опіки. Один із таких помітних фактів – активне сприяння нещодавньому фестивалю людей в інвалідних візках, що проходив у Чернівцях під девізом «Здорові! Щасливі! Сильні!». Тут Наталія Іванівна провела майстер-клас, що стосується самомасажу обличчя для учасників фесту. А ще вручила кожному з них пакети із смачним печивом «Мазурка», котре спекла власноруч за давнім рецептом своєї бабусі. Організатори фестивалю, зокрема Ліна Ільніцка, вручила майстрині з Глибоки дві Почесні грамоти.

І ще один штрих. Наталія Мостова  віднедавна активно включилась у діяльність громадської організації «Ділові жінки України», де питання благодійності теж посідає чільне місце. Як підтвердження тому, відвезення зібраних добродіями одягу, продуктів харчування, котрі гостро потребують цього. До слова, Наталія Іванівна здійснює таті перевезення за кермом власної автівки.

Знаєте, – підсумувала нашу коротку розмову Наталія Мостова, – ми всі прийшли у цей світ, аби за можливості творити добро, допомагати нужденним. То є моє життєве кредо і Всевишній тому свідок.

Василь Гейніш            світлини з архіву Наталії Мостової