В Глибоцькому ліцеї відбувся семінар енергоефективності

14.11.2018 року в Глибоцькому ліцеї відбувся семінар “Комплексний підхід до енергоефективності в об’єднаній теріторіальній громаді” за програмою сприяння підвищенню енергоефективності ОТГ України. Організаторами семінару є Представництво Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні та ГО “Енергійна країна”.
Організатори – Лілія Гричулевич та Марія Коваль, розпочали з привітання та надали слово голові Глибоцької ОТГ Григорію Ванзуряку та голові Глибоцької районної ради Петру Панчуку.
Наступним кроком була презентація Сергія Ороса, енергоменеджера Глибоцької ОТГ, “Про впроваджені та заплановані заходи з енергоефективності в громадах”.
Далі виступив директор Одеського муніципального енергетичного агенства Віталій Савіч та розповів про організацію системи енергоменеджменту та енергомоніторингу у громаді, а також про інструменти підтримки з боку державної влади.
Про технічні інструменти впровадження проектів енергоефективності розказав експерт ГО “Асоціації енергоаудиторів” Сергій Наскальний.
З фінансовими механізмами: залученням міжнародної матеріально-технічної допомоги до проектів енергоефективності громади нас ознайомила Юлія Кірвас, голова правління ГС “Одеський регіональний енергетичний кластер”.
Підсумком семінару було обговорення перспектив та планів впровадження енергоефективних проектів та ініціатив.