День української писемності у Глибоцькому районі

 Сьогодні, 9 листопада 2018 року у навчальних закладах Глибоцького району проведено святкові заходи до Дня української писемності та мови. У всіх школах святкування розпочалося урочистими. Згодом було проведено інформаційні хвилинки, усні журнали, мовознавчі турніри, конкурси, лекторії, дефіле у вишиванках, флешмоби, під час яких учні не тільки дізналися про історію заснування свята, життя Нестора-Літописця, братів Кирила та Мефодія, розвиток писемності, а й висловили власні почуття любові та шани до мови.

У всіх шкільних бібліотеках, кабінетах української мови та літератури були організовані тематичні виставки.Підготовлено спецвипуски шкільних газет, буклети, презентації. Ми переконані, що саме такі заходи сприятимуть піднесенню престижу нашої мови, вихованню любові та пошани до рідного слова.

А з метою пропагування грамотності, підтримки та розвитку державної мови як духовного потенціалу нації, виховання високої мовної культури учні та вчителі долучилися до акції «Всеукраїнський радіодиктант національної єдності».

Джерело: управління освіти Глибоцького району