«Комплексний підхід до енергоефективності в об’єднаній територіальній громаді»-запрошуємо на семінар

14 листопада 2018 року в Глибоцькій ОТГ Чернівецької області відбудеться черговий семінар «Комплексний підхід до енергоефективності в об’єднаній територіальній громаді».

By admin In Виступи та інтерв’юНОВИНИНовини Громади On Листопад 8, 2018

Регіональне представництво Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні, ГО «Енергійна країна» та Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України запрошують до участі у Програмі сприяння підвищення енергоефективності об’єднаних територіальних громад України.

 

В рамках Програми у дев’яти об’єднаних громадах України протягом 2018р. будуть проведені практичні семінари за участю відомих експертів з енергоефективності та будуть ініційовані нові енергоефективні проекти та програми. До участі у семінарах  запрошуються керівники ОТГ та місцеві старости, профільні спеціалісти ОТГ, районної, обласної адміністрації, керівники закладів комунальної форми власності, головні інженери закладів комунальної форми власності, депутати місцевих, районних, обласних рад, громадські активісти, ЗМІ.

Запрошуємо всіх зацікавлених 14 листопада 2018 року до семінару «Комплексний підхід до енергоефективності в об’єднаній територіальній громаді». Початок – 09:30. Місце проведення – смт. Глибока Чернівецької області (вул. Шевченка, 5)Участь у семінарі безкоштовна за умов попередньої реєстрації.

В програмі семінару:

  • Техніко-економічне обґрунтування проектів у сфері енергозбереження
  • Організація системи енергоменеджменту та енергомоніторингу
  • Технічні та організаційні інструменти впровадження проектів енергоефективності
  • Інструменти підтримки з боку державної влади
  • Альтернативна енергетика для об’єктів комунальної власності та для приватних домогосподарств
  • Залучення міжнародної матеріально-технічної допомоги
  • Програми підвищення енергоефективності місцевих рад та об’єднаної громади.

 

Завдання семінару – поінформувати про приклади впровадження енергоефективних заходів та  налагодити комплексний підхід до енергоефективності:

  • допомогти розробити та впровадити місцеві програми фінансування, принципи енергоменеджменту,
  • допомогти у впровадженні діючих інструментів, які надає держава («теплі» кредити, використання Фонду енергоефективності),
  • залучити недержавні кошти та технічну допомогу.

 

Для реєстрації обов’язково потрібно відправити лист з іменами, контактними даними та посадами учасників на адресу [email protected] та [email protected]  до 9 листопада.

Також просимо поінформувати  всіх зацікавлених  у темі енергоефективності у Вашій громаді.