На Глибоччині відбувся фінальний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

18-го жовтня у селі Купка, на місці знищеної нкведистами криївки УПА, відбулося урочисте відкриття Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), в якому взяли участь голови Глибоцької райдержадміністрації та районної ради Георгій Придій і Петро Панчук, начальник управління освіти району Василь Барарюк та настоятель храму УПЦ КП св.Княгині Ольги  отець Роман Грищук, який відслужив молебень за загиблими героями УПА, воїнами-героями, які віддали своє життя захищаючи Україну на сході нашої держави у війні з російським окупантом.

У своєму вітальному слові Георгій Придій зазначив, що «Джура» вже не просто гра, а потужний патріотичний дитячо-юнацький рух, який об’єднав гідних нащадків лицарів-козаків, оборонців волі українського народу. Посадовці привітали учасників гри та побажали кожному юному патріоту здобутків, вольової і справедливої боротьби у грі та радощів від перемоги.

Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура») є системною формою позакласної роботи з військово-патріотичного та морально-етичного виховання учнівської молоді, важливим засобом формування патріотичної свідомості, спортивно-оздоровчої роботи.

Метою гри «Джура» є виховання юних патріотів України на засадах національної гідності, високої самосвідомості та активної громадянської позиції, здорового способу життя духовно багатої та фізично розвиненої особистості.