На тому і світ тримається, що людям красу дарує

Так, чи ні, але всі присутні у музейні залі світового старообрядництва у Білій Криниці, сприйняли за добру ознаку прилетілу пташку. Власне вона й спонукала до початку церемонії відкриття тут персональної виставки члена Національної спілки художників України Олександра Літвінова. Ця експозиція невелика – всього десять пейзажів, натюрмортів, автора з європейським іменем із Чернівців, але місце виставки не випадкове, бо саме в цьому селі його коріння – мати уродженка Білої Криниці.

І відкриваючи урочисте зібрання, а сюди з’їхались художні митці, люди творчих професій із Чернівців, Глибоки, директор музею Оксана Дядюшка раз заразом надавала слово для вітання начальнику відділу культури та туризму Глибоцької райдержадміністрації Олені Рєпені, директору Чернівецького центру «Вернісаж» – художниці Ларисі Куваєвій, авторці і виконавиці Галині Сисолетіній та її пісенній подрузі Наталії Чернухіні, представниці Глибоцького центру туризму та екскурсій Оксані Дудці, поетесі Олександрі Возняк, шоумену і співаку Миколі Задорі із Чернівців, а відтак сільському голові Старого Вовчинця Петру Остафійчуку та іншим.

Розчулений таким прийомом Олександр Літвінов у низькому поклоні і  небагатослівному виступі щиро подякував усім учасникам зібрання і скромно показав на один із своїх гарних натюрмортів, котрий він дарує землякам для музею.

Вже відзвучали добрі слова, пісні – віншувань, а залетіла пташка, змахнувши крильцями над головами присутніх таки потрапила у відчинені двері. Там, за ними була її воля, як і Божа здатність митця дарувати світ прикрасного у своїх картинах.

Нехай же, Олександре Семеновичу, додадуться Вам сили на многая літа у творчих поїздках і участь у виставках художніх полотен України, Угорщини, Австрії, Німетчини, Польщі, де знають і високо цінують Ваше мистетство.

   Василь Гейніш