Знадобився досвід офіцера

По закінченні школи у рідному селі Старий Вовчинець Василь Телегуз довго не вагався у виборі професії, а одразу ж подав документи для вступу в одне з вищих військових училищ. Хлопець успішно склав іспити, а відтак і неменш успішно завершив навчання і став молодим офіцером-танкістом.

Роки тривалої армійської служби загартували, збагатили чималим досвідом, практичних навиків у використанні бронетанкової техніки. І саме цей досвід і навики вельми знадобились Василю Івановичу Телегузу, коли його – офіцера запасу у серпні 2015 року мобілізували до збройних сил України.

У зоні АТО, а тепер операції об’єднаних сил на сході України, де точиться жорстока боротьба з російськими окупантами та їх поплічниками із так званих ЛНР та ДНР, підполковник В.І. Телегуз разом зі своїми бойовими побратимами займається оперативним відновленням техніки танкової бригади.

…Кожен телефонний дзвінок, кожна звісточка від рідних з Буковини додає сил, теплить серце Василя Івановича. А чотири місяці тому із рідного краю надійшла ще одна радісна новина: він став дідусем онука Михайлика. Отож, дуже хочеться, аби хлопчик, як і всі діти України щасливо зростали під мирним небом незалежної Вітчизни.

Василь Гейніш