Крок у майбутнє: сприяння працевлаштуванню випускників

3  жовтня Глибоцька районна філія Чернівецького обласного центру зайнятості  ініціювала проведення засідання “круглого” столу на тему “Проблемні питання працевлаштування молоді»          У роботі круглого столу взяли участь: студенти – випускники Глибоцького професійного ліцею, ФГ «Колос», ФГ Серет, ПП Буковина майстер плюс», ПП Інстал Буковина, КМП Глибоцьке БМУ, ФОП Сучеван Д.Г., власники ресторану «Паріж» та «Елегант». Метою круглого столу було обговорення проблемних питань щодо працевлаштування молоді та налагодження діалогу між роботодавцями і студентами.

Директор центру зайнятості Лілія Гринчешен проінформувала присутніх про стан ринку праці в районі, основні напрямки діяльності служби зайнятості. У своєму виступі вона відмітила , що активна співпраця з роботодавцями , встановлення та підтримка партнерських стосунків – одне з головних завдань служби зайнятості. Успішне розв’язання питань соціального захисту населення, стабільність на ринку праці, впевненість громадян у своєму майбутньому у значній мірі залежать від злагодженої роботи служби зайнятості та всіх її соціальних партнерів.

Роботодавці презентували свої підприємства, розказали історію створення організації, чисельність працюючих, чим займається кожне із них, про умови праці, детальніше зупинились на кожній із запропонованих вакансій.

Запрошені роботодавці  були зацікавлені у працевлаштуванні перспективних студентів та молодих спеціалістів, тому на зустрічі майбутні випускники Глибоцького професійного ліцею мали змогу ознайомитись з діяльністю підприємств, отримати інформацію про наявні вакансії, можливості легального працевлаштування, стажування, проходження практики.

Цей корисний захід дав можливість майбутнім фахівцям остаточно сформувати своє уявлення про здобутий фах, а також отримати інформацію про потреби ринку праці.

На підведенні підсумків роботи  Лілія Гринчешен  подякувала роботодавцям за підтримку і тісну співпрацю.